Tessa

expert zorg

De zorg is het domein en de passie van Tessa.

Tessa is sinds 2000 in hart en nieren advocaat en adviseert, procedeert, publiceert en doceert onder andere over governance, goed bestuur en toezicht en de samenwerking tussen de verschillende onderdelen in de zorg. Regelmatig verzorgt zij voordrachten en lezingen en publiceert zij in vakbladen. Voor de stap naar een eigen boetiekkantoor, was zij partner Zorg bij Nysingh en verantwoordelijk voor de zorgpraktijk en de door haar opgezette marktgroep zorg.

Zij geeft invulling aan datgene waar cliënten behoefte aan hebben: een sparringpartner zijn met grondige (juridische) kennis van de zorg. Zij denkt in strategische en tactische zin mee over de uitdagingen waarmee toezichthouders en bestuurders zoal te maken krijgen en combineert dat met pragmatisme. In 2016 werd zij uitgeroepen tot Legal Woman of the year. In Zorgvisie “top zorgadvocaten” is zij door haar peers erkend als top zorgadvocaat, met aandachtsgebieden governance, ondernemingsrecht en regulering.

Zij is opgenomen in Chambers Europe’s Leading Lawyers in Business:

Tessa van den Ende enters the rankings this year as a result of increased visibility acting for hospitals as well as positive feedback from interviewees. Clients observe that she displays “a broad knowledge of private, governance and healthcare law.” Additionally, market commentators note that she has “a very strong position in many hospitals in Netherlands” and highlight her “commercial qualities“.

Zij is voorzitter van de Raad van Toezicht van het BovenIJ Ziekenhuis, vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Basalt en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorg van de Zaak. Sinds 2017 is zij docent aan de Grotius Academie Specialisatie­opleiding Gezondheidsrecht. Daarnaast is zij redacteur en auteur van de uitgave Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht uitgave (Kluwer) en redacteur van het tijdschrift Gezondheidszorg Jurisprudentie. Door de KNMP is zij benoemd als vice- voorzitter van de Geschillencommissie.

Zij is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR), de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en de Vereniging voor Handelsrecht.